Bopbakker.com

Kort samengevat komt mijn liefde voor portretkunst uit de fascinatie voor gelaatsuitdrukking. De emotie, reactie en gedachten die ervoor zorgen dat bepaalde spieren in het gezicht worden aangestuurd en daardoor de aanschouwer een directe inkijk geven in de emotionele toestand vind ik enorm interessant. Vooral de oogopslag (en daarvoor hoeft een oog niet eens gedetailleerd te zijn weergegeven) geeft zoveel prijs van de afgebeelde persoon, maar kan het tegelijkertijd ook mysterieus laten.
In mijn werk probeer ik altijd te zoeken naar bepaalde blikken en gelaatsuitdrukkingen die mij (en hopelijk ook de opdrachtgever of toeschouwer) intrigeren. 

Daarnaast is het schilderen van een portret in opdracht altijd een spannend proces en geeft het een enorme voldoening om mensen blij te maken met een portret van iemand die voor hen van betekenis is, of het gaat om een belangrijk (overleden) familielid, een persoonlijke (muzikale) held of belangrijk acteur, wanneer ik iemand gelukkig kan maken en kan raken met mijn werk is mijn missie meer dan geslaagd. 

Ik neem elke opdracht even serieus en werk met respect, liefde plezier en vertrouwen.